Синкретична метафора в поезії Юрія Клена - Макаренко, Л.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2005)
Застосовуючи структурно-семантичний метод дослідження, автор аналізує в поетичній структурі тексту метафори, утворені внаслідок художнього поєднання різних чинників образотворення.