Виховний потенціал особистості у суспільстві пізнього модерну - Дорожко, І.І. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою з'ясування ситуації, таким чином, є можливість свідомо, з найбільшою рішучістю, осягнути в особливої ситуації власне професійне становлення як самобуття професіонала. Тому, щоб досягтися розуміння справжнього буття професіонала фахівець, що стає, повинен знати ціле, відповідно до якого тільки й можливе визначення себе сьогоднішнього.