Редукція голосних як внутрішній чинник фонетичної еволюції мови - Петренко, О.Д.; Храбскова, Д.М. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою запропонованого дослідження є вивчення рівнів впливу мовних факторів, на прикладі редукції голосних, на розвиток та темпи еволюції фонетичної системи мови.