Рейтингове оцінювання як метод експертизи якості профільної освіти - Касьянова, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
У статті розкриваються особливості здійснення експертизи якості профільної освіти шляхом використання методу рейтингового оцінювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів на основі розроблених показників. Здійснена спроба створення математичних моделей для визначення ефективності діяльності навчального закладу щодо надання профільної освіти, якість якої можна виразити інтегральною числовою характеристикою – рейтингом.