Некоторые аспекты интерпретации кинетики десорбции метана из каменного угля - Васильковский, В.А.; Ульянова, Е.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2006)
Аналіз особливостей кінетики десорбції метану з вугілля показав, що процес десорбції можливо поділити на дві фази, які відрізняються швидкістю виділення газу. Перша фаза пов’язана з перехідними процесами в системі вугілля-метан, а друга відбуваеться в умовах сталого балансу дифузійного та фільтраційного потоків газу.