Синергетичний підхід щодо методології інноваційного розвитку на мезорівні: соціальний потенціал - Холод, С.Б. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
Обґрунтована необхідність врахування, в період трансформації економічної системи на мезорівні, важливої особливості сучасних економічних закономірностей розвитку - соціального потенціалу, як фактора інтелектуалізації соціально-економічних процесів. Висунуте припущення, що конфліктогеном соціально-економічного розвитку на мезорівні є соціальний потенціал, як підґрунтя соціального капіталу. Доведено, що методологічні і теоретичні контексти розвитку складових саморегулюючих соціально-економічних систем мезорівня є недостатньо розробленими і потребують уточнення щодо конкретних соціально-економічних умов конкретного регіону.