Сучасна українська історіографія про ставлення Наполеона І до південно-західних окраїн Російської імперії в 1812 р. - Захарчук, О.М. (Український історичний журнал, 2014)
Аналізуються погляди сучасної української історіографії на плани наполеонівської Франції відносно південно-західних ґуберній Російської імперії. Зазначено, що за останні роки вітчизняна історіографія збагатилася студіями, в яких поновому розкриваються різноманітні аспекти війни 1812 р.