Розвиток системи екологічного управління на підприємствах з метою забезпечення реалізації проектів сумісного здійснення - Латишева, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Показано результати досліджень, публікацій вітчизняних та закордонних фахівців щодо переваг, інвестиційних та інших можливостей гнучких механізмів Кіотського протоколу, насамперед, проектів сумісного здійснення. Доведено, що для успішної реалізації на підприємствах країни переваг гнучких механізмів Кіотського протоколу необхідно реорганізувати діючу систему екологічного управління за рахунок створення на підприємствах служб екологічного менеджменту, націлених на вирішення стратегічних завдань.