Глобалізована інтеграція регіонально-економічного розвитку - Молчанова, Е.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Стаття присвячена дослідженню проблеми економічної регіоналізації у контексті формування глобального економічного простору. В статті розглянуті етапи розвитку інтеграційних об'єднань та досліджено основні особливості формування глобального економічного простору. Формування глобального економічного простору проведено на прикладі розвитку світової тріади, яка, в свою чергу, формує панєвропейську, панамериканську та Східно-азіатську зони вільної торгівлі. В дослідженні доведено, що інтеграція не залишається на етапі континентальної співпраці, а продовжує свій розвиток у напрямку формування міжконтинентальної інтеграції. Прикладом такого об'єднання є Трансатлантична зона вільної торгівлі, яка є першою ланкою у формуванні глобального економічного простору.