Чому існує в мові сленг і жаргонна лексика? - Воєвода, Н.Р. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Основна мета роботи полягає у дослідженні мови різних прошарків суспільства та історичних запозичень, що стали жаргонізмами. Поставлена мета передбачає вивчення походження сленгових конструкцій, арго та нецензурних слів у мові різних соціальних груп; дослідження механізму переходу слів іншомовної лексики в українську мову; піднесення престижу знання рідної мови.