Традиційне житло України - Івасюк, К.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Стаття присвячена особливостям створення, оздоблення традиційного житла України – "хати". Увага акцентується на проблемі ідентичності. Описуються обряди та народні прикмети, пов'язані зі створенням хати; основні елементи інтер'єру.