Образ козацької України у творах Т.Шевченка - Щербак, В.О. (Український історичний журнал, 2014)
Висвітлюється образ козацької України в поетичній спадщині Тараса Шевченка. Проаналізовано історичні джерела, які він використовував, та реалії сучасної поету епохи. Увага акцентується на творах, що відображали найбільш яскраві події та явища козацької доби.