Проблема гармонізації етноконфесійного простору Автономної Республіки Крим - Гранат, Ю.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Вивчення етнорелігійної ситуації на півострові має важливе суспільнополітичне значення, що обумовлено перманентною загрозою вибуху етноконфесійного протистояння в Криму. В статті автор поставив собі за мету проаналізувати фактори етнічної нестабільності на півострові та механізми налагодження міжконфесійного діалогу, сформулювати ряд практичних рекомендацій, які б сприяли стабілізації релігійної ситуації в регіоні. Методологія даного дослідження передбачає використання принципу історизму, системного, порівняльного підходів, методів аналізу і синтезу. Дослідження ґрунтувалось на універсальних принципах об'єктивності та історизму.