Газодинамические явления в горном массиве и формирование взрывчатой метано-воздушной среды в угольных шахтах - Брюханов, А.М. (Физико-технические проблемы горного производства, 2008)
Викладено результати досліджень МакНДІ в галузі газодинамічних явищ як процесів, що відбуваються в гірському масиві і призводять до утворення вибухового середовища в гірничих виробках. Наведено результати робіт щодо вдосконалення способів і засобів запобігання вибухам метану та пилу у вугільних шахтах.