Основні тенденції кризи грецького поліса в творчості Евріпіда (на матеріалі трагедії «Іфігенія в Тавриді») - Гура, Н.П. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Стаття досліджує розвиток образу ахейської царівни Іфігенії за твором Евріпіда "Іфігенія в Тавриді". Значну увагу приділено головним соціокультурним чинникам, які вплинули на творчість великого трагіка.