Критерії ефективності управління у складних саморегулюючих соціально-економічних системах мезорівня - Холод, С.Б.; Войт, С.М. (Вісник економічної науки України, 2015)
Розглянуто концептуальні підходи щодо визначення критеріїв оцінки ефективності процесів управління у складних саморегулюючих соціально-економічних системах мезорівня. Встановлено, що критерієм ефективності процесів управління трансформацією соціально-економічних систем на мезорівні є мінімізація економічних і соціальних витрат. Доведено, що реалізувати такий підхід можливо за рахунок створення ефективного механізму управління розподілом факторів виробництва чи іншої діяльності, які є основними чинниками зниження внутрішньогосподарських протиріч і необґрунтованостей соціально-економічної нестабільності регіону, чи окремо взятого підприємства, фірми, незалежно від їх приналежності.