Особливості демографічного розвитку Волинської та Рівненської областей у контексті глобальних демографічних тенденцій - Чорний, Р.С. (Вісник економічної науки України, 2015)
У статті окреслено доцільність подібного порів- няльного демографічного аналізу, націленого на конструктивне вирішення наявних у регіоні проблем у світлі світового досвіду. Демографічний розвиток Волинської та Рівненської областей демонструє відповідність глобальним трендам. Проте мають місце тенденції більш кориговані як національними чинниками впливу (політичні події, економічні труднощі держави, зокрема високий рівень інфляції), так і регіональними факторами (усталені норми дітності населення, високі рівні шлюбності, специфіка регіональних ринків праці).