Сучасна родина у вимірі глобалізаційних змін - Дорожко, І.І. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Розглянути сучасну родину у вимірі глобалізаційних змін. Часто говорять, що у світі немає індивідуумів, тільки фрагменти сімей. Ця ідея відображає той факт, що взаємодія і досвід в родині визначає хід усього нашого життя і постійно є з нами. Незабаром після того, як більшість людей фізично відділяється (відходить) від своєї рідної сім’ї вони започатковують нові сімейні орієнтації. Тому сім’я - це нескінченний цикл, в якому люди постійно беруть участь на декількох рівнях