Способ оценки возможного газовыделения из пород кровли при отработке угольных пластов - Антощенко, Н.И.; Кулакова, С.И.; Чепурная, Л.А. (Физико-технические проблемы горного производства, 2012)
Представлений принципово новий замірно-розрахунковий спосіб прогнозу газовиділення з підроблених порід, який дозволяє без безпосереднього трудомісткого визначення газоносності з цього джерела визначати можливе метановиділення у виробки виїмкової ділянки. Спосіб прогнозу метановиділення з підроблених порід здійснюється шляхом контролю динаміки газовиділення в дегазаційні свердловини і параметрів розвитку очисних робіт.