Сучасні технології енергозбереження – потенціал розвитку та енергетична безпека підприємства - Петелін, Е.А. (Физико-технические проблемы горного производства, 2013)
Розглянуто показники енергоємності ВВП різних країн, проаналізовано джерела та шляхи підвищення енергоефективності й енергетичної безпеки вугільної галузі за рахунок сучасних технологій енергозбереження.