Процес формування етнічних комітетів допомоги біженцям на українських землях у роки Першої світової війни - Жванко, Л.М. (Український історичний журнал, 2014)
На підставі широкого кола джерел висвітлюється процес формування під час Першої світової війни мережі етнічних комітетів допомоги біженцям, які знайшли тимчасовий притулок на українських землях Російської імперії.