Монро Куртіс Бірдслі про можливості літературної критики - Голікова, Ю.А, (Культура народов Причерноморья, 2001)
Узагальнено подано основні погляди М.К.Бірдслі щодо можливостей літературної критики через її взаємозв’язки із суміжними науками: лінгвістикою, естетикою, філософією, логікою. Розглянуто питання “авторитарності” тексту, правдивості/правильності літературної інтерпретації, загальної художньої цінності твору, а також його можливих слабких сторін на основі різного роду диспропорцій якісного та кількісного характеру.