Розсіювання електромагнітних хвиль системами стрічок зі змінною фрактальною розмірністю - Кошовий, Г.І. (Інститут радіофізики і електроніки ім. А.Я. Усикова НАН України, 2007)
Розглядається задача розсіювання електромагнітних хвиль системою циліндричних стрічок, поперечний перетин якої є певна стадія МДК-фракталу зі змінною фрактальною розмірністю. У випадку Е-поляризації отримані сингулярні інтегральні рівняння першого роду зручні як для застосування методу механічних квадратур, так і для перетворення їх до рівнянь другого роду за методом регуляризації Векуа-Карлемана. Окрім загальної динамічної моделі розсіювача пропонується квазістатична модель, що допускає простий явний розв’язок. Проводиться чисельний розрахунок розсіяного поля у далекій зоні.