Державний устрій України: проблемні питання теорії, практики державного будівництва та удосконалення його форми - Прімишев, І.М. (Культура народов Причерноморья, 2001)
У статті освічені проблемні питання теорії і практики державного будівництва з точки зору форми державного устрою. Визначені основні дефіниції, переваги і недоліки існуючих форм державного устрою. Приведені докази доцільності унітаризму України на сучасному етапі перетворень та шляхи його удосконалення з метою ефективного функціонування влади в цілому.