Вплив умов синтезу на структуру Fe-заміщеної літій-марганцевої шпінелі - Гасюк, І.М.; Бойчук, А.М.; Бойчук, Т.Я.; Яремій, І.П.; Кайкан, Л.С.; Угорчук, В.В. (Физическая инженерия поверхности, 2014)
В роботі проведено порівняння параметрів кристалічної структури зразків модифікованої літій-марганцевої шпінелі, синтезованих різними методами. Встановлено, що при використанні золь-гель методу утворення однофазної шпінелі спостерігається за температури 873 К, а керамічного методу — при 1473 К. Досліджено вплив умов термічної обробки та вмісту заліза в зразках на параметри кристалічної гратки та розподіл катіонів за підгратками шпінельної фази.