Магнітооптичні властивості гранульованих плівкових систем на основі Со та Cu, Ag і Au - Кондрахова, Д.М.; Макуха, З.М.; Ткач, О.П.; Проценко, І.Ю.; Кузовлєв, О.В. (Физическая инженерия поверхности, 2014)
Проведено дослідження магнітооптичних влаcтивостей плівкових систем Со/Cu(Ag, Au), в яких зберігається індивідуальність окремих шарів або формуються тверді розчини (т. р.). У свіжесконденсованих зразках Со/Cu та Со/Au, на відміну від Со/Ag, має місце прямокутна форма петлі гістерезису, що пояснюється формуванням т. р. вже в процесі конденсації тонких плівок. Введено до розгляду нове поняття деформаційного коефіцієнту коерцитивної сили МОКЕ і отримана його деформаційна залежність.