Листування М.Грушевського з М.Марром (вступна стаття й публікація В.В.Тельвака) (Український історичний журнал, 2014)
Публікується листування Михайла Грушевського з відомим мовознавцем Миколою Марром, котре зберігається у Санкт-Петербурзькому філіалі Архіву Російської академії наук. Висвітлюються незнані контакти вчених у другій половині 1920-х рр., у чиїх листах обговорювалися проблеми, пов’язані зі співпрацею російського академіка у журналі «Україна», а також його сприяння в реалізації запроектованого М.Грушевським Інституту дослідження історії України при Академії наук СРСР.