Регионализм в международном праве и практике Лиги арабских государств - Айман Абу-Аль Хадж (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Аналізуються теоретичні і практичні аспекти регіоналізму як явища у сучасному міжнародному праві. Автор навів різні юридичні міркування з цього питання, а також аналіз глави VІІ Статуту ООН і практики деяких регіональних організацій, насамперед практики Ліги арабських держав (ЛАД). Дано поняття регіону і поняття регіональних спорів і конфліктів з точки зору сучасного міжнародного права. Особлива увага приділена Лізі арабських держав у цій сфері.