Функції зображальних джерел XVII–XVIII ст. та їх еволюція - Ковалевська, О.О. (Український історичний журнал, 2014)
Визначається загальний перелік основних функцій творів мистецтва XVII–XVIII ст. як зображальних історичних джерел, продемонстровано особливості їх реалізації на різних етапах історичного розвитку суспільства, а також певної еволюції, викликаної зміною зовнішніх обставин побутування та зберігання самих носіїв інформації.