Діяльність ґенерала Олександра Рогози на посаді військового міністра Української Держави (травень – листопад 1918 р.) - Пиріг, Р.Я. (Український історичний журнал, 2014)
Досліджується діяльність О.Рогози як члена Ради Міністрів Української Держави, використання ним урядових можливостей для законодавчого, матеріально-технічного та кадрового забезпечення процесу розбудови збройних сил. Висвітлюється політична позиція, відносини з колеґами та гетьманом П.Скоропадським.