Над чим сміялися в Київській Русі - Ричка, В.М. (Український історичний журнал, 2014)
Здійснюється спроба осягнути змістове наповнення феномену сміху, виявити вузлові елементи сміхової культури Русі, розкрити багатобарвний світ емоційних переживань середньовічних спільнот.