Деформаційний, магніторезистивний і магнітодеформаційний ефекти у плівкових матеріалах на основі магнітних металів - Макуха, З.M.; Подуремне, Д.В.; Тищенко, К.В.; Проценко, I.Ю. (Физическая инженерия поверхности, 2015)
Представлені результати досліджень тензочутливості, магнітоопору і анізотропного магніто-опору та магнітодеформаційного ефекту в плівках FexNi1–x(x = 25, 50, 64 і 75 ат. %), тунельній структурі CoFe/a-Ge/CoFe і одношарових плівках Со. Установлені особливості деформаційної залежності диференціального коефіцієнта тензочутливості у плівкових сплавах FexNi1–x. Проведено розрахунок величини магнітоопору (до 0,2 %) і анізотропного магнітоопору (3,2–6,0 %) в плівках CoFe/a-Ge/CoFe. Особливість магнітодеформаційного ефекту в плівках Со полягає в тому, що у зовнішньому магнітному полі в області пружної деформації відбувається зменшення величини коефіцієнта тензочутливості на 22 %, а в області пластичної деформації — збільшується до 25 %.