Функціональні задачі системи підтримки прийняття рішень у формуванні кредитного портфелю банку - Драчко-Єрмоленко, Є.В. (Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем НАН і МОН України, 2007)
Розглядається стан кредитної діяльності банків, динаміка кредитного портфелю та основні види кредитних операцій, щодо яких може бути спроектована система підтримки прийняття рішень у кредитній діяльності банку. Математичною основою системи пропонується система імітаційного моделювання.