Чарівні подорожі у блакитне світло - Бєляєв, О.Є.; Кочелап, В.О. (Оптоэлектроника и полупроводниковая техника, 2014)
Fascinated Journeys into Blue Light. Саме так назвав свою Нобелівську лекцію один з лауреатів Нобелівської премії 2014 року з фізики професор Ісаму Акасакі. Як відомо, в жовтні 2014 року Нобелівський комітет повідомив, що премія з фізики присуджена японським вченим Ісаму Акасакі, Хіросі Амано й американцю японського походження Судзі Накамура за розробку блакитних оптичних діодів, які дали можливість впровадити яскраві та енергоСберігаючі джерела світла.