Розвиток контейнерних перевезень у світі й Средиземноморському - Чорноморському басейнах - Семенець, Г.В. (Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем НАН і МОН України, 2007)
Розглядаються питання розвитку контейнерних перевезень у світі, робота найбільших портів по переробці контейнерів і тенденції розвитку контейнерних перевезень у Середземноморському - Чорноморському басейнах.