Удосконалення процесів контролю за ефективним використанням бюджетних коштів в Україні - Запатріна, І.В. (Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем НАН і МОН України, 2007)
Українське законодавство у сфері застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі не містить чіткого визначення концептуальних засад по розробці програмної структури бюджету. Це питання є дуже важливим і тому базові принципи формування бюджетних програм законодавчо врегульовані у більшості країн, що використовують програмно-цільовий метод у бюджетному процесі. Узагальнено основні методологічні вимоги до формування бюджету як сукупності бюджетних програм сформульовано МВФ.