Рід Дорошенків у громадсько-політичному та культурному житті України (XVII – початок ХХ ст.) - Андрєєв, В.М.; Руденко, А.С. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається історія козацько-дворянського роду Дорошенків, роль його представників у громадсько-політичному та культурному житті України ХVII – початку ХХ ст. На основі методології нової сімейної історії проаналізовано вплив родинних взаємин і традицій на суспільну та громадську діяльність членів роду Дорошенків. Аналізується еволюція культурно-ціннісних орієнтирів представників цієї знаної династії. Особливу увагу приділено маловідомим сторінкам історії роду.