Зовнішня торгівля Російської імперії кінця ХІХ – початку ХХ ст.: оцінки державної політики в дореволюційній історіографії - Жиленкова, І.М. (Український історичний журнал, 2015)
Проаналізовано стан наукового вивчення дореволюційними історіографами питань зовнішньої торгівлі кінця ХІХ – початку ХХ ст. Основну увагу акцентовано на з’ясуванні їх ставлення до політики Російської імперії у відповідній сфері. Наявну наукову літературу розподілено на тематичні групи. Визначено спільні та відмінні риси оцінок специфіки зовнішньої торгівлі вказаного періоду. Констатовано залежність позиції авторів від їх соціального статусу й політичних поглядів.