Наукова конференція «Король Данило Романович 1264–2014» - Паршин, І.Л. (Український історичний журнал, 2015)
Постать короля Данила Романовича (1204–1264 рр.) – ключова для дослідження державотворчих процесів на українських землях XIII ст., але окремі факти та події з його життя, суспільно-політичної та релігійної діяльності потребують подальшого аналізу й перегляду. Переосмислення внеску правителя до історичної спадщини Галицько-Волинської держави продемонструвала наукова конференція, що відбулася 24 грудня 2014 р. в Інституті українознавства імені І.Крип’якевича НАН України. Організатором заходу виступив відділ історії середніх віків.