ІV Міжнародна наукова конференція молодих науковців, аспіранів, здобувачів «Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії» - Блануца, А.В.; Доброчинська, В.А. (Український історичний журнал, 2015)
Захід, який традиційно проводиться історико-соціологічним факультетом Рівненського державного гуманітарного університету спільно з радою молодих учених Інституту історії України НАНУ та Університетом Марії Кюрі-Склодовської (Люблін, Польща), відбувся 11–12 грудня 2014 р. До нього долучилися й громадські наукові спільноти – Молодіжна організація науковців України та Всеукраїнська спілка молодих учених і новаторів. Конференція зібрала молодих учених-істориків із різних реґіонів нашої країни, а також колеґ із Польщі, Білорусі, Молдови, Росії та Портуґалії. Доповіді учасників викликали жвавий інтерес серед вітчизняних та зарубіжних дослідників-гуманітаріїв, розширили діапазон нових методик дослідження.