Методичне забезпечення комплексної оцінки вартості комерційного банку в кризових умовах - Артеменко, Д.М. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
У статті запропонована методика комплексної оцінки вартості комерційного банку, яка слугуватиме надійним індикатором, що дозволяє приймати більш обґрунтовані рішення щодо підтримки ефективного функціонування та розвитку кредитної організації. Базовим, вихідним елементом комплексної оцінки комерційного банку є визначення прогнозного індикатора кризи в банку, який дає можливість не лише підвищити ефективність здійснення антикризового менеджменту, але й дозволяє уникнути помилок при обранні методичного підходу для розрахунку вартості конкретного банку та виявити проблемний банк з метою більш детальної переоцінки його кредитного портфелю та портфелю цінних паперів.