Проект Концепції державної цільової Програми з відновлення та розбудови миру у східних регіонах України - Амоша, О.І.; Новікова, О.Ф.; Антонюк, В.П.; Ляшенко, В.І.; Залознова, Ю.С.; Логачова, Л.М.; Панькова, О.В.; Касперович, О.Ю.; Іщенко, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2016)
Зміст проекту Концепції базується на забезпеченні реалізації національних інтересів України щодо подолання воєнного протистояння на сході України, на матеріалах зведеного звіту Європейського Союзу, Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного банку реконструкції та розвитку (Світового банку) з оцінки відновлення та розбудови миру (том 1, 2), на нормативно-правових, законодавчих та стратегічних документах України, які спрямовані та сприяють розв’язанню проблем подолання кризового стану в державі та наслідків воєнних дій. Структура проекту Концепції відповідає вимогам документів такої спрямованості та містить розділи: визначення проблеми, аналіз причин її виникнення та розв’язання програмним методом, мету програми, визначення оптимального варіанта розв’язання проблеми, шляхи і способи розв’язання проблеми, строки виконання програми, а також очікувані результати виконання Програми та визначення її ефективності, оцінку фінансових, матеріально-технічних, трудових ресурсів для виконання програми з аналізом ризиків реалізації програми. Це першій в Україні проект документу концептуального плану, який стосується розв’язання проблем сходу України.