Лонгин Цегельський в історії української дипломатії (до 140-річчя від дня народження) - Дацків, І.Б.; Полич, М.І. (Український історичний журнал, 2015)
Охарактеризовано дипломатичну роботу одного із провідних громадсько-політичних діячів Галичини. Проаналізовано державотворчі заходи періоду революції – у складі Української Національної Ради, у відомствах закордонних справ Західноукраїнської й Української Народних Республік, визначено основні напрями політичної діяльності.