V наукові читання імені академіка Я.Д.Ісаєвича - Литвин, М.Р.; Хахула, Л.І. (Український історичний журнал, 2015)
Захід, присвячений ушануванню пам’яті видатного українського історика, довголітнього директора Інституту українознавства імені І.Крип’якевича НАН України, голови Міжнародної асоціації україністів та Українського національного комітету істориків, академіка НАН України, закордонного члена Польської академії наук Ярослава Дмитровича Ісаєвича (1936–2010 рр.) відбувся 24–26 лютого 2015 р. у Львові. Його організаторами стали Інститут українознавства імені І.Крип’якевича НАН України, Західний науковий центр НАНУ та МОН України.