I Всеукраїнська наукова конференція, присвячена 600-річчю міста «Кочубіїв – Хаджибей – Одеса» - Бачинська, О.А.; Кучерук, М.С. (Український історичний журнал, 2015)
Захід, приурочений до першої письмової згадки про місто Одесу (1415 р.), відбувся 29 травня 2015 р. в Одеському національному політехнічному університеті. Його організатором стала кафедра історії та етнографії України ОНПУ, а участь узяли провідні фахівці з різних міст нашої країни, у тому числі Києва, Одеси, Харкова, Черкас, Миколаєва.