Розвиток національної економіки на засадах неоіндустріальної модернізації - Іванов, С.В.; Перебийніс, В.І.; Котов, Є.В.; Федірець, О.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2015)
Розглядаються теоретичні та практичні аспекти неоіндустріальної модернізації та їх вплив на розвиток національної економіки. На основі дослідження існуючих тенденцій Європейського Союзу визначено основніпроблеми та перспективи інтеграції України в європейську спільноту. Зазначено, що в сучасних умовах модернізація стала чинником створення економічних форм і інститутів, що сприяють розвитку і домінуванню товарно-грошових відносин у виробництві. При цьому постіндустріальна модернізація віддзеркалює перехід економіки від індустріального типу розвитку до інформаційної економіки, або економіки знань. Зазначається, що індустріальний вектор розвитку нового типу міст та їх агломерацій більш актуальний для України.