Розвідувально-диверсійні заходи наполеонівської аґентури в південно-західних ґуберніях Російської імперії (1806–1814 рр.) - Скрипник, А.Ю. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається ступінь ефективності розвідувально-диверсійних заходів, проваджених під керівництвом французького ґенерального штабу та спрямованих на підрив боєздатності російських військ шляхом спроб знищення тилової інфраструктури на території Правобережної України впродовж 1806–1814 рр.