До історії співпраці І.Крип’якевича з «Українським історичним журналом» - Заболотна, І.М. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається участь академіка І.Крип’якевича в організації й діяльності єдиного в УРСР історичного часопису. Висвітлюється період становлення журналу в умовах суспільного-політичного життя кінця 1950-х рр. Розкриваються особисті та офіційні взаємини І.Крип’якевича з відповідальним редактором «УІЖ» – Ф.Шевченком.