Сучасні історичні дискусії щодо міжнаціональних відносин у роки Другої світової війни: порівняльний аспект (Єдвабне’41/Волинь’43) - Каліщук, О.М. (Український історичний журнал, 2015)
Розглянуто перебіг та особливості суспільних дискусій щодо подій в Єдвабному 1941 р. й Волинської трагедії 1943 р., які розгорнулися, відповідно, у Польщі та Україні. Показано формування конфліктів пам’яті в обох сусідніх країнах. Указано на необхідність відокремлення суперечок довкола минулого та розбудови сучасних міждержавних відносин.