Приватні зібрання української старовини Василя та Миколи Тарновських у контексті історії музейної справи в Києві - Федорова, Л.Д. (Український історичний журнал, 2015)
Розглянуто один з аспектів становлення музейної справи в Києві – приватне колекціонування. На прикладі зібрань представників знаної української родини висвітлено їх внесок у збереження національних культурних цінностей, формування музейного фонду України.